Elkem Salten sitt nye energigjenvinningsanlegg åpnet

Statsminister Jonas Gahr Støre åpnet mandag 15. november det nye energigjenvinningsanlegget ved Elkem Salten i Nordland. Anlegget er et av verdens mest energieffektive silisiumverk. Norsk Energi har vært med på reisen og gratulerer Salten Energigjenvinning med anlegget.

Les mer

Nytt nummer av tidsskriftet Norsk Energi

I dette nummeret (4-2021) presenterer vi hele fem artikler om CO2-fangst. Etter 15 år med utredninger og politisk tautrekking er nå byggingen av anlegget på Norcem Brevik er i gang. Det vil stå ferdig i 2024.

Les mer

Konvertere fra fossilt til elektrisk?

Er dere en av mange virksomheter som vurderer å fase ut fossil varme med strøm? Enova har nye støtteordninger og Norsk Energi kan bistå med utarbeidelse av søknader.

Les mer

Systematisk enøk gir resultater i Oslos skolebygninger

- I 2020 sparte vi 11,5 GWh. Til og med august i år har vi spart 8,8 GWh, og når året er omme håper vi å slå rekorden fra i fjor, sier Rita Næssén Barkholm som er senior energi- og miljørådgiver i Oslobygg KF.

Les mer

Rammeavtale med Aker Carbon Capture

Norsk Energi har inngått en rammeavtale med Aker Carbon Capture på studier innen CO2-fangst. I rammeavtalen vil Norsk Energi tilby spisskompetanse på termisk energiproduksjon og energiutnyttelse for bedre energieffektivitet i anleggene.  

Les mer

Bladet Norsk Energi nr 3

I denne ferske utgaven av bladet Norsk Energi, som nå er på vei til abonnentene, har vi bla flere artikler om utnyttelse av industriell overskuddsvarme.

Les mer

Leverandørkontrakter gitt i Brevik CCS

I prosjektet Brevik CCS har Norsk Energi ansvaret for damp- og kondensatsystemet. I den forbindelse har vi også teknisk ansvar for fire innkjøpspakker: avgasskjeler, dampvifter, elektrodekjel, støvrenseanlegg og vannbehandlingsanlegg. Innkjøpskontraktene er satt gjennom Aker Solutions og Aker Carbon Capture, som har EPC kontrakt med Norcem Brevik.

Les mer

Nytt styre i Norsk Energi

På Generalforsamlingen i Norsk Energi den 10. juni ble to styremedlemmer og et varamedlem gjenvalgt. I valgkomitéen ble to medlemmer gjenvalgt og et nytt medlem valgt. De ansatte hadde gjenvalgt Hans Even Helgerud som styrerepresentant.

Les mer

EMIL-prisen 2021 til Salten Energigjenvinning

Norsk Energis energi- og miljøpris (EMIL-prisen) for 2021 er tildelt Salten Energigjenvinning AS for gjenvinning av spillvarme på Elkem Salten Verk i Straumen, Nordland. Energigjenvinningsanlegget, som gjenvinner omtrent 28 % av den elektriske energien i verkets tre smelteovner, har gjort Elkem Salten til ett av verdens mest energieffektive silisiumverk. Energigjenvinningsanlegget er nå klart for igangkjøring.

Les mer