Generalforsamling og Årsmøte 12. juni

Norsk Energis Generalforsamling og Årsmøte avholdes onsdag 12. juni 2024 hos Nationaltheatret Konferansesenter, Haakon VIIs gate 9, Oslo. Generalforsamlingen er kun for medlemmer, mens Årsmøtet er åpent for alle. Årets Emil-pris (energi- og miljøpris) vil bli delt ut under Årsmøtet. 

20.06.2024: Artikkelen er oppdatert med presentasjonene - se under hvert tema.

Hovedtema i det faglige seminarprogrammet er fokus på høytempererte varmepumper og samt termisk energi sin rolle i elektrifiseringen.
Vi får innlegg fra Drammen Fjernvarme som nylig har igangsatt over 20 MW varme- og kjølesentral, samt Siemens satsning på isobutan som nytt kjølemedie.
Hvilke teknologier og kostnader er forbundet med CO2-fangst får vi høre fra KAN-prosjektet, hvor de som holder på med avfallsforbrenning har vurdert markedet for CO2-fangstanlegg. I tillegg får vi innlegg fra Statnett om muligheter for elektriske kjeler og motordrifter i regulerkraft-markedet. Til slutt vil Enova gi en orientering om sine støtteprogrammer innen industri og fjernvarme.

Program: 

  • Kl 12.00:  Generalforsamling (kun for medlemmer)

  • Kl 12.30:: Lunsj

  • Kl 13.00: Årsmøteåpning ved Jon Tveiten, adm. dir., Norsk Energi

  • Kl 13.05: Brakerøya Varmesentral er idriftsatt
    Drammen Fjernvarme AS v/ adm. dir. John Vincent Haugen
    Etter to års byggetid er nye Brakerøya Varmesentral nylig idriftssatt og skal levere varme og kjøling til nye Drammen sykehus i tillegg til fjernvarme til Drammen by. Sammen med tidligere byggetrinn har energisentralen nå over 30 MW kapasitet fra sjøvannsbasert varmepumper med ulik kjølemedier.
    Presentasjonen

  • Kl 13.30: Siemens satser på isobutan som kjølemedie
    Siemens Energy, Senior Specialist Industry Heat Pumps Kevin Mortiz
    Siemens satser igjen på industrielle høytempererte varmepumper, nå med naturlige kjølemedier. Vi får et innblikk i deres nye varmepumpeteknologi og sikkerhetsaspekter med isobutan som kjølemedie.
    Presentasjonen

  • Kl 14.00: Rammebetingelser for CO2-fangst fra Norske avfallsforbrenningsanlegg
    Lyse AS, prosjektdirektør Audun Aspelund
    Hva er kostnaden for CO2 fangst- og laging fra avfallsforbrenning? Hva skal til for at avfallsforbrenningsbransjen kan fange og lagre 1,3 millioner tonn CO2? Siste nytt fra industriprosjektet KAN.

  • Kl 14.30: Pause

  • Kl 15.00: Økt verdi for elektrokjeler og andre motordrifters i mFFR-markedet
    Statnett, rådgiver - reserver og fleksibilitet Eivind Vold
    Det er økende produksjon av uregulbarkraft i kraftsystemet. For å stabilisere nettet er det behov for regulerkraft som raskt kan koble inn og ut effekter. Dette gir forretningsmuligheter for industri og fjernvarmeselskaper som blant annet har elkjeler i sin produksjon
    Presentasjonen

  • Kl 15.30: Enovas støtteordninger knyttet til fleksibilitet i energisystemet
    Enova, seniorrådgiver varme- og energiproduksjon Marie Seltveit Haugen.
    Enova redegjør for sine ulike støtteprogrammer innen industri og fjernvarme. Aktuelle program erFleksibilitet i energisystemet, VarmesentralerKlima- og energisatsninger i industrien og Industri 2050. 
    Presentasjonen

  • Kl 16.00: Utdeling av Norsk Energis energi og miljøpris (EMIL-prisen)
  • Kl 16.15 - ca 21.00:  Båttur  med MS Fjordclipper. Avgang og ankomst fra Rådhusbrygga. 

Påmelding senest fredag 7. juni via denne lenken

eller send epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Sender du epost trenger vi følgende opplysninger: deltakers navn og tlf nr, bedrift og postadresse. Oppgi også om du deltar på hele arrangementet ev. hvilke deler av det.
For deltagere fra medlemsbedrifter er hele arrangementet gratis for inntil fire personer, mens deltagere utover fire personer og deltagere fra ikke-medlemsbedrifter betaler kr 500,- som inkluderer lunsj og middag.

Vi håper mange har anledning til å komme og ser frem til en innholdsrik og spennende dag.
Velkommen!

Montasje av varmpepumper på Brakerøya energisentral, Drammen i 2023. Kondensatoren henger i krana og skal monteres på en skid med fordamper. Foto: Johan Grinrød.