Konvertere fra fossilt til elektrisk?

tirsdag, 26 oktober 2021.

Er dere en av mange virksomheter som vurderer å fase ut fossil varme med strøm? Enova har nye støtteordninger og Norsk Energi kan bistå med utarbeidelse av søknader.

Enova har nå etablert et nytt program for industrien hvor det gis utredningsstøtte til virksomheter som enten har en eksisterende elektrisk løsning, eller vurderer å konvertere til elektrisk løsning (bort fra fossile varmeprosesser) som kan påvirke kapasitet i nettet. Prosjektene som utredes må være knyttet til energi-, effekt- og/eller klimagassintensive aktiviteter i industrien, og ha en ambisjon om et effektresultat for et framtidig investeringsprosjekt som tilsvarer minst 100 kW. Synergieffekter til nabovirksomheter, samt løsninger som gjør det mulig å utnytte prisvariasjoner, teller positivt.

Prosjekter det gis utredningsstøtte til skal være innen teknologier som er tilgjengelige i markedet, og som kan knyttes opp mot en eksisterende produksjon.

Utredningen som støttes av Enova med inntil 50 % av godkjente dokumenterte merkostnader og er oppad begrenset til 500 000 kroner, skal gi tilstrekkelig grunnlag for å kunne foreta en investeringsbeslutning i virksomheten.
Fristen for å søke støtte er 1. desember 2021 klokken 12:00.

Er dette av interesse? Om ønskelig kan vi bistå dere med utarbeidelse av søknaden.

Kontakt Gunn Helen Nylund, tel. 94 29 94 05, epost Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller Hans Fauske, tel. 95039773, epost Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., for ytterligere informasjon.

Mer informasjon: https://www.enova.no/bedrift/industri-og-anlegg/klima--og-energisatsinger-i-industrien/

Illustrasjonsfoto: Shutterstock/Dietrich Leppert Illustrasjonsfoto: Shutterstock/Dietrich Leppert

SAMTYKKE TIL Å MOTTA NYHETSBREV FRA NORSK ENERGI  

Jeg samtykker til at Norsk Energi (Behandlingsansvarlig) lager og bruker mine personopplysninger for å sende meg nyhetsbrev og informasjon på epost om termisk energi, kurs og sertifisering samt aktiviteter som Norsk Energi tilbyr og er opptatt av. Personopplysningene som vil bli behandlet for dette formålet omfatter navn og epostadresse. Se www.energi.no/personvern.

Jeg er informert om og klar over at jeg når som helst kan trekke mitt samtykke til å motta nyhetsbrev og informasjon fra Norsk Energi tilbake. Den enkleste måten jeg kan gjøre dette på, er å melde meg av nyhetsbrevet ved å følge linken som er inntatt nederst i hvert nyhetsbrev. Jeg kan også trekke mitt samtykke ved å ta skriftlig kontakt med Norsk Energi.  

Jeg er klar over at jeg kan finne mer informasjon Norsk Energi sin behandling av mine personopplysninger og mine rettigheter som registrert etter personopplysningsloven og personvernforordningen (GDPR) i personvernerklæringen til Norsk Energi som er tilgjengelig her: www.energi.no/personvern.

Jeg er informert om at Norsk Energi bruker leverandøren Mail Chimp for utsendelse av nyhetsbrev.