Seniorrådgiver
Energisystemer i bygg

Mobil: 
+47 93 06 04 82 (Norway),
+380(66) 554 3365 (Ukraine), 
+7(916) 243 7162 (Russia)

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Sergei Faschevsky

Sergei Faschevsky er utdannet sivilingenør fra Odessa (1993), med master i environmental management fra Universitetet i Amsterdam (1995) samt doktorgrad i miljøteknikk fra Odessa State University (Ukraina) i 2002.

Sergei har jobbet i Norsk Energi siden 2007, hovedsaklig som ansvarlig for prosjekter i Øst-Europa, Kaukasus og Sentralasia. Han har utført mange energi- og miljøprosjekter i bygninger, fjernvarme, off-grid energisystemer og industri, fra konseptstudier og utredninger til tiltaksgjennomføring og overvåkning av oppnådde energibesparelser. Sergei har bred erfaring som prosjektleder på internasjonale bistands- og investeringsprosjekter. Han har jobbet på oppdrag av EBRD, Verdensbanken, NEFCO, FN og Utenriks- og Miljødepartamentene i Norge.

Sergei snakker norsk, engelsk, russisk og ukrainsk. Gjennom sine prosjekter han har fått bred erfaring med å kommunisere med ingeniører, myndigheter, NGOer og andre relevante miljøer fra Norge og andre land.

Ta kontakt med Sergei dersom du ønsker hjelp til å gjennomføre utredninger eller prosjekter i andre land, som handler om:

  • forsyning av termisk energi og off-grid elektrifisering
  • kartlegging og gjennomføring av energieffektivisering og oppbygging av fornybar energi
  • prosjektledelse og byggeledelse
  • renere produksjon
  • utslippsberegninger of forbedringstiltak for klimagasser - og Black Carbon.