Rådgiver
Avdeling energisystemer i bygg

980 49 275
22 06 18 43
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Erlend Balstad

Erlend er utdannet sivilingenør ved NTNU i Trondheim, Energi og miljø, med fordypning i energibruk i bygninger. Erlend ble uteksaminert i 2020 og skrev masteroppgave om høytemperatur varmepumper med naturlige arbeidsmedier for gjenvinning av overskuddsvarme. Masteroppgaven var en del av +CityXChange prosjektet i Trondheim og etableringen av positiv-energi bydeler i Trondheim. Gjennom dette har Erlend erfaring med energikartleging av en bydel/industiområde og simulering av komplekse varmepumpe-konfigurasjoner i Dymola.

Etter studiene har Erlend 2,5 års erfaring som VVS- og Energirådgiver i COWI. Der han har erfaring fra prosjektering av komplekse helsebygg deriblant nye Stavanger Universitetssykehus. Erlend har gjennom dette god erfaring med prosjektgjennomføring av større byggeprosjekter deriblant arbeid med beskrivelser, intern og ekstern koordinering samt BIM-verktøyene Revit og Solibri. Erlend har også erfaring med: vurdering av energiløsninger for bygninger, prosjektering av energisentraler, varmeopptakssystemer og varme og kjøleanlegg i bygninger.

Erlend er også kurset i bruk av brannfarlige arbeidsmedier i varmepumper og kan bistå med ROS-analyser og er kjent med  gjeldende regelverk og krav til sikkerhetstiltak.

Ta kontakt med Erlend dersom du ønsker hjelp til:

  • Energieffektivisering og gjenvinning av overskuddsvarme
  • Energikartlegging av bygg eller bydelsområder
  • Prosjektering av energisentraler/ varme og kjøleanlegg
  • 3D-visualisering og utarbeidelse av systemskjema
  • ROS-analyser og rådgivning for bruk av brannfarlige arbeidsmedier i varmepumper og kjølemaskiner.

Erlend er lokalisert ved vårt hovedkontor på Skøyen, Oslo.