Endringer i Temaveiledningen for farlig stoff, del 2

onsdag, 06 mai 2020.

DSB har nylig publisert oppdatert versjon av Temaveiledningen for farlig stoff, del 2 for kjelanlegg. Det er foretatt presiseringer om krav knyttet til praksis, opplæring og kurs for kjeloperatører og kjelpassere.

I Temaveiledningen for farlig stoff, del 2 pkt 7.2.er det bla. foretatt presisering som sier at for å bli kjelpasser må man i praksistiden ha deltatt på månedlige kontroller og start/stopp av kjeler. Det er fremdeles krav om kjelpasserkurs, bestått eksamen og 2 års relevant praksis som sertifisert kjeloperatør (dvs. med kjeloperatørsertifikat). Og det er stilt krav om at kjeloperatørkurset bør ha en varighet på minst 40 timer - noe NE har praktisert i alle år for både kjeloperatørkurset og kjelpasserkurset.

I pkt 7.3 er det foretatt presiseringer mht. innholdet i de ulike kursene; kjeloperatør-/ kjelpasser-/oppdateringskurs.
Norsk Energi sine kurs innfrir disse kravene og mere til.

Mer informasjon om våre kurs finnes på:
Kjeloperatør-/kjelpasserkurs
Oppdateringskurs

Kontakt: Anne Evensen, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Illustrasjonsfoto: Norsk EnergiIllustrasjonsfoto: Norsk Energi 

SAMTYKKE TIL Å MOTTA NYHETSBREV FRA NORSK ENERGI  

Jeg samtykker til at Norsk Energi (Behandlingsansvarlig) lager og bruker mine personopplysninger for å sende meg nyhetsbrev og informasjon på epost om termisk energi, kurs og sertifisering samt aktiviteter som Norsk Energi tilbyr og er opptatt av. Personopplysningene som vil bli behandlet for dette formålet omfatter navn og epostadresse. Se www.energi.no/personvern.

Jeg er informert om og klar over at jeg når som helst kan trekke mitt samtykke til å motta nyhetsbrev og informasjon fra Norsk Energi tilbake. Den enkleste måten jeg kan gjøre dette på, er å melde meg av nyhetsbrevet ved å følge linken som er inntatt nederst i hvert nyhetsbrev. Jeg kan også trekke mitt samtykke ved å ta skriftlig kontakt med Norsk Energi.  

Jeg er klar over at jeg kan finne mer informasjon Norsk Energi sin behandling av mine personopplysninger og mine rettigheter som registrert etter personopplysningsloven og personvernforordningen (GDPR) i personvernerklæringen til Norsk Energi som er tilgjengelig her: www.energi.no/personvern.

Jeg er informert om at Norsk Energi bruker leverandøren Mail Chimp for utsendelse av nyhetsbrev.