Ny markedsmulighet for fjernvarmeselskaper

torsdag, 16 oktober 2014.

Johan Grinrød fra Norsk Energi holdt et foredrag om varmedrevet kjøling på fjernvarmedagene 14. og 15. oktober. - Ja, varme kan faktisk brukes til å produsere kjøling!

Ja, varme kan faktisk brukes til å produsere kjøling, sa Johan Grinrød under sitt foredrag på fjernvarmedagene. Det mest lovende prinsippet er sorptiv kjøling. Kjøleteknologien er integrert i særegne ventilasjonsbatterier. Luften kjøles ved at vann fordamper. For å få kontroll på temperatur og luftfuktighet i et stort temperaturområde kombineres fordampning med tørking og varmeveksling.

- Med denne teknologien kan alle fjernvarmeselskaper tilby kjøling uten å etablere ny infrastruktur, sier sjefskonsulent Grinrød.

pdf Ta gjerne en titt på hele foredraget

Kontakt: Johan Grinrød

SAMTYKKE TIL Å MOTTA NYHETSBREV FRA NORSK ENERGI  

Jeg samtykker til at Norsk Energi (Behandlingsansvarlig) lager og bruker mine personopplysninger for å sende meg nyhetsbrev og informasjon på epost om termisk energi, kurs og sertifisering samt aktiviteter som Norsk Energi tilbyr og er opptatt av. Personopplysningene som vil bli behandlet for dette formålet omfatter navn og epostadresse. Se www.energi.no/personvern.

Jeg er informert om og klar over at jeg når som helst kan trekke mitt samtykke til å motta nyhetsbrev og informasjon fra Norsk Energi tilbake. Den enkleste måten jeg kan gjøre dette på, er å melde meg av nyhetsbrevet ved å følge linken som er inntatt nederst i hvert nyhetsbrev. Jeg kan også trekke mitt samtykke ved å ta skriftlig kontakt med Norsk Energi.  

Jeg er klar over at jeg kan finne mer informasjon Norsk Energi sin behandling av mine personopplysninger og mine rettigheter som registrert etter personopplysningsloven og personvernforordningen (GDPR) i personvernerklæringen til Norsk Energi som er tilgjengelig her: www.energi.no/personvern.

Jeg er informert om at Norsk Energi bruker leverandøren Mail Chimp for utsendelse av nyhetsbrev.