Ledig stilling for prosessingeniør innen termisk energi, Oslo

tirsdag, 12 november 2019.

Norsk Energi, avdeling Industri og Fjernvarme i Oslo, søker erfarne energi- og prosessingeniører med 5-10 års erfaring fra industri- eller fjernvarmebransjen.

Illustrasjonsbilde av et kjelanlegg.

Norsk Energis hovedkontor i Oslo består av avdelingene «Fjernvarme» «Energisystemer i Bygg» og «Industri» med ca. 50 ingeniører totalt. Disse jobber for fjernvarme- og byggmarkedet, samt mot norske industribedrifter. Vi tilbyr et vidt spekter av tjenester innen termisk energi, og arbeider med ulike prosjekter innen energi-effektivisering, varmegjenvinning og spillvarmeutnyttelse, termisk kraftproduksjon, fornybar varme- og kjøleproduksjon, samt varme- og kjøledistribusjon mv.

Våre hovedtjenester er rådgivning, utredninger, prosjektering og byggeledelse. Vi ønsker nå å styrke gruppen med inntil to personer som har praktisk erfaring og god prosess­kunnskap innen termiske energisystemer. Det er ønskelig at kandidater har 5-10 års erfaring fra industri- eller energibransjen.

Aktelle arbeidsoppgaver:
Arbeidsoppgavene vil være varierte og vil bli tilpasset den enkeltes kvalifikasjonert. Følgende arbeidsoppgaver er aktuelle:

 • Tekniske beregninger og prosessdesign for termiske energisystemer
 • Delta i forstudier, hovedstudier og utbyggingsprosjekter
 • Prosjektledelse/prosjekteringsledelse
 • Tilby prosesstøtte og teknisk rådgivning til eksisterende produksjonsanlegg
 • Utrede og evaluere tekniske konsepter for damp-, hetvann- og hetoljeanlegg,
 • Utrede og evaluere tekniske konsepter for energiløsninger basert på fornybare energikilder (fjernvarme og fjernkjøling)
 • Utrede og kartlegge energiforbruk og energieffektiviseringstiltak
 • Utarbeide prosjektkalkyler
 • Utarbeide flytskjemaer i AutoCAD P&ID
 • Utarbeide teknisk underlag for innkjøp av utstyr
 • Enkle konstruksjonsoppgaver

Som rådgiver i Norsk Energi vil du måtte arbeide selvstendig eller i team i små og mellomstore prosjekter, der det vil være avgjørende å oppnå effektiv produksjon ved å dra nytte av kompetansen «rundt deg». Kandidaten vil også delta i større prosjekter hvor det kan være aktuelt å inneha rollen som teknisk prosjektleder og lede prosjektene i alle faser fra forstudie til prosjektering, bygging og idriftsettelse av anlegg.

Det vil være anledning til å jobbe på tvers av våre avdelinger.

Kvalifikasjoner

 • Relevant høyere utdanning fra universitet eller høyskole innen energi- og prosessteknikk, kjemisk prosessteknikk eller maskinfag
 • Fagbakgrunn innen termodynamikk, varme- og massetransport og strømningsteknikk (evt. også materialteknikk og automasjon)
 • God praktisk og teoretisk prosessforståelse
 • Relevant industriell arbeidserfaring vil være en stor fordel
 • Erfaring med kjelanlegg og/eller varmepumper/kjølemaskiner er ønskelig
 • God muntlig og skriftlig framstillingsevne på norsk og engelsk

Personlige egenskaper:

 • Gode samarbeidsevner, samtidig som du kan arbeide selvstendig og dra nytte av kompetansen «rundt deg»
 • Trives med kundekontakt og markedsføring av våre tjenester
 • Høy arbeidskapasitet og gjennomføringsevne

Tilegnede teknikker og egenskaper relatert til kundekontakt og presentasjon vil bli vektlagt på lik llinje med faglige kvalifikasjoner.

Vi kan tilby:

 • Et godt arbeidsmiljø med solid faglig støtte
 • Hyggelige og inkluderende kolleger
 • Utfordrende, varierte og spennende arbeidsoppgaver
 • Konkurransedyktige betingelser og gode velferdsordninger

Vårt hovedkontor i Oslo holder til i lyse og trivelige kontorlokaler i Hoffsveien 13 på Skøyen.

Nærmere opplysninger fås ved henvendelse til:
leder for avdeling Industri:
Paul Ystad tlf. 970 98 833 / epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

eller leder for avdeling Fjernvarme:
Sven Danielsen tlf. 920 63 985 / epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Søknadsfrist: 5. desember 2019
Mottatte søknader vil bli behandlet etter fristen.

Søknadsbrev og  CV på norsk samt karakterutskrifter fra høyskole/universitet og attester sendes:Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  og Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

Om Norsk Energi 
Norsk Energi er et ledende kompetansesenter innen termisk energi, etablert i 1916. Virksomheten omfatter rådgivning, prosjektering og opplæring innen energi, miljø og sikkerhet. Selskapet har 75 høyt kvalifiserte medarbeidere. Hovedkontoret ligger på Skøyen i Oslo, med avdelings­kontorer i Bergen og Gjøvik, samt satellittkontor i Fredrikstad, Arendal og Stavanger.

 

SAMTYKKE TIL Å MOTTA NYHETSBREV FRA NORSK ENERGI  

Jeg samtykker til at Norsk Energi (Behandlingsansvarlig) lager og bruker mine personopplysninger for å sende meg nyhetsbrev og informasjon på epost om termisk energi, kurs og sertifisering samt aktiviteter som Norsk Energi tilbyr og er opptatt av. Personopplysningene som vil bli behandlet for dette formålet omfatter navn og epostadresse. Se www.energi.no/personvern.

Jeg er informert om og klar over at jeg når som helst kan trekke mitt samtykke til å motta nyhetsbrev og informasjon fra Norsk Energi tilbake. Den enkleste måten jeg kan gjøre dette på, er å melde meg av nyhetsbrevet ved å følge linken som er inntatt nederst i hvert nyhetsbrev. Jeg kan også trekke mitt samtykke ved å ta skriftlig kontakt med Norsk Energi.  

Jeg er klar over at jeg kan finne mer informasjon Norsk Energi sin behandling av mine personopplysninger og mine rettigheter som registrert etter personopplysningsloven og personvernforordningen (GDPR) i personvernerklæringen til Norsk Energi som er tilgjengelig her: www.energi.no/personvern.

Jeg er informert om at Norsk Energi bruker leverandøren Mail Chimp for utsendelse av nyhetsbrev.