Ledig stilling for sivilingeniør/ingeniør innen sikkerhet,Oslo

mandag, 07 juni 2021.

Norsk Energi søker en erfaren sivilingeniør/ingeniør med kompetanse innen sikkerhet. Det er ønskelig at kandidaten har minimum 5-7 års erfaring.

Kjelanlegg-200x250

Økt oppmerksomhet om klimaspørsmål og effektiv energibruk gjør Norsk Energis tjenester mer etterspurt enn noen gang, slik at selskapet er i god vekst både i omsetning og resultat. Norsk Energi har jobbet for en effektiv, miljøvennlig og sikker utnyttelse av energi i over 100 år

Hovedkontoret i Oslo består av ca. 50 sivilingeniører/ingeniører, som jobber i hovedsak for industri og fjernvarme sektoren, samt mot bygg. Vi tilbyr et vidt spekter av tjenester innen termisk energi, og jobber med ulike prosjekter innen energieffektivisering, varmegjenvinning, varme- og kjøleproduksjon, varme- og kjøledistribusjon, samt sikkerhet og ytre miljø. Våre hovedtjenester er rådgivning, utredninger og prosjektering.

Faggruppen sikkerhet og miljø består per i dag av 8 personer. Vi jobber med et bredt spekter av kunder, primært rettet mot bedrifter som håndterer farlig stoff. Vi ønsker å styrke vår faggruppe med en person som har erfaring med arbeid innen prosess-sikkerhet i industrien og har god teknisk og praktisk prosessforståelse.

Aktelle arbeidsoppgaver:

Arbeidsoppgavene vil være varierte og vil bli tilpasset den enkeltes kvalifikasjoner og interesse­felt. Eksempler på arbeidsoppgaver som er aktuelle:

 • Alle typer risikoanalyser, inkludert risiko- og sårbarhetsanalyser (ROS), HAZOP- og HAZID-analyser
 • Eksplosjonsvern og ATEX-vurderinger
 • Bistand til bedrifter som er underlagt Storulykkeforskriften
 • Beredskapsanalyser
 • Gransking av ulykker og alvorlige hendelser
 • SIL-analyser

Som en nøkkelperson innen sikkerhet vil du måtte jobbe selvstendig i flere prosjekter samtidig, der det vil være avgjørende med gode personlige samarbeidsegenskaper for å kunne dra nytte av kompetansen i resten av selskapet. Vi gjennomfører også større prosjekter, hvor det vil være naturlig for en person fra sikkerhetsgruppen å inneha rollen som fagansvarlig innen sikkerhet i alle faser i prosjektet fra konseptstudie til prosjektering og realisering.

I dagens marked, er det avgjørende at våre rådgivere er flinke med kundekontakt og å markedsføre våre tjenester. Tilegnede teknikker og egenskaper relatert til kundekontakt og presentasjon, vil derfor også bli vektlagt ved evaluering av kandidater.

Kvalifikasjoner

Ideelt ønsker vi oss en person med minimum 5 til 7 års erfaring innen sikkerhetsrelaterte tjenester. For oss er det en forutsetning med god formalkompetanse, inkludert:

 • Høyere teknisk/naturvitenskaplig utdanning (sivilingeniør/master), fortrinnsvis innen energi-/kjemi-/prosess-/miljøfag
 • Erfaring fra en eller flere tjenesteområder knyttet til risikoanalyse og teknisk rådgivning.
 • Fagkunnskaper innen termodynamikk, kjemi og prosessteknikk
 • Fagkunnskaper innen teknisk sikkerhet er ønskelig
 • Relevant industriell arbeidserfaring vil være en fordel
 • Norsk skriftlig og muntlig

Vi kan tilby et uformelt og åpent arbeidsmiljø med hyggelige og inkluderende kollegaer, samtidig med et faglig solid sikkerhetsmiljø som gir støtte og deler av sin fagkompetanse. Vi tilbyr utfordrende arbeidsoppgaver og konkurransedyktige betingelser for den som ønsker å jobbe hos oss. Du får jobbe med både etablerte og fremtidsrettede kunder på tvers av fag og sektorer, med varierte behov for hjelp og støtte innen fagområdet sikkerhet. Vi jobber sømløst på tvers av avdelinger i Norge ved hjelp av effektive digitale verktøy og kommunikasjonsløsninger, og du vil bli ansatt ved vårt hovedkontor i Oslo som holder til i lyse og trivelige kontorlokaler i Hoffsveien 13 på Skøyen.

Nærmere opplysninger fås ved henvendelse til: 
Marthe H. Bjørnæs (fagleder for gruppen sikkerhet) tlf 93 09 34 39 / epost Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

Søknadsfrist: 1. juli 2021.  
Søknadsbrev, CV, karakterutskrifter fra høyskole/universitet og attester sendes: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

Om Norsk Energi 
Norsk Energi er et ledende kompetansesenter innen termisk energi, etablert i 1916. Virksomheten omfatter rådgivning, prosjektering, teknologiutvikling og opplæring innen energi, miljø og sikkerhet. Selskapet har ca 75 høyt kvalifiserte medarbeidere. Ca 50 medarbeidere jobber ved hovedkontoret på Skøyen i Oslo, mens de øvrige er knyttet til våre avdelings­kontorer i Bergen og Gjøvik, samt satellittkontor i Fredrikstad, Arendal, Trondheim og Stavanger.

SAMTYKKE TIL Å MOTTA NYHETSBREV FRA NORSK ENERGI  

Jeg samtykker til at Norsk Energi (Behandlingsansvarlig) lager og bruker mine personopplysninger for å sende meg nyhetsbrev og informasjon på epost om termisk energi, kurs og sertifisering samt aktiviteter som Norsk Energi tilbyr og er opptatt av. Personopplysningene som vil bli behandlet for dette formålet omfatter navn og epostadresse. Se www.energi.no/personvern.

Jeg er informert om og klar over at jeg når som helst kan trekke mitt samtykke til å motta nyhetsbrev og informasjon fra Norsk Energi tilbake. Den enkleste måten jeg kan gjøre dette på, er å melde meg av nyhetsbrevet ved å følge linken som er inntatt nederst i hvert nyhetsbrev. Jeg kan også trekke mitt samtykke ved å ta skriftlig kontakt med Norsk Energi.  

Jeg er klar over at jeg kan finne mer informasjon Norsk Energi sin behandling av mine personopplysninger og mine rettigheter som registrert etter personopplysningsloven og personvernforordningen (GDPR) i personvernerklæringen til Norsk Energi som er tilgjengelig her: www.energi.no/personvern.

Jeg er informert om at Norsk Energi bruker leverandøren Mail Chimp for utsendelse av nyhetsbrev.