Ledige stillinger for sivilingeniører/ingeniører innen termisk energi, Vestlandet

onsdag, 07 august 2019.

Norsk Energi søker erfarne sivilingeniører/ingeniører/rådgivere innen termisk energi til våre kontorer i Bergen og Stavanger.

Kjelanlegg

Norsk Energi tilbyr et bredt spekter av tjenester innen termisk energi og utfører rådgivning utredninger, prosjektering og byggeledelse innen energieffektivisering, varmegjenvinning, termisk kraftproduksjon, energisentraler, forbrenningsanlegg mv.

Våre kontorer i Bergen og Stavanger arbeider innen alle hovedområdene i Norsk Energi med særlig vekt på fjernvarme, bioenergi, fjernkjøling, damp- og kondensatsystemer, energigjenvinning i industri og energieffektivisering. I dag er vi 8 personer ved vårt kontor i Bergen (Laksevåg) og 1 person i Stavanger (Hillevåg). Vi har et tett samarbeid med våre fagavdelinger på hovedkontoret i Oslo og på landsbasis er vi ca. 70 ansatte i Norsk Energi.

Vi opplever økende etterspørsel etter våre tjenester og avdelingen ønsker nå å styrke gruppen med en eller flere personer med praktisk forståelse og god prosess­kunnskap innen termiske energi­systemer. Typiske oppdragsgivere vil være små og mellomstore bedrifter som benytter termisk energi i sin produksjonsprosess. Vi søker primært en erfaren medarbeider med etablert kundenettverk og salgserfaring, men nyutdannede oppfordres også til å søke.

Aktelle arbeidsoppgaver:

Arbeidsoppgavene vil være varierte og vil bli tilpasset den enkeltes kvalifikasjoner og interesse­felt. Følgende arbeidsoppgaver er aktuelle:

 • Gjennomføre forstudier og hovedstudier
 • Utrede og kartlegge energiforbruk og energieffektiviseringstiltak
 • Utrede og evaluere tekniske konsepter for damp-, hetvann- og hetoljeanlegg, samt kjøleanlegg
 • Tekniske beregninger og prosessdesign for termiske energisystemer
 • Tilby prosess-støtte og teknisk rådgivning til eksisterende produksjonsanlegg
 • Risiko- og sikkerhetsvurderinger
 • Utarbeide prosjektkalkyler og lønnsomhetsanalyser
 • Prosjektledelse
 • Byggeoppfølging
 • Idriftsettelse
 • Markedsarbeid

Du vil måtte arbeide selvstendig i ett eller flere mellomstore prosjekter samtidig, der det vil være avgjørende å oppnå effektiv produksjon ved å dra nytte av kompetansen rundt deg. Vi vil også ha større prosjekter, hvor det vil være naturlig å inneha rollen som teknisk prosjektleder og lede prosjektene i alle faser fra konseptstudie til prosjektering og realisering. Du vil bli involvert i alle faser av et oppdrag, inkludert marked og tilbudsarbeid. I alle våre prosjekter har vi nær kontakt med kunden og du må trives med det.

Personlige egenskaper:

 • Gode samarbeidsevner, samtidig som du kan arbeide selvstendig og dra nytte av kompetansen «rundt deg»
 • Trives med kundekontakt og markedsføring av våre tjenester
 • Høy arbeidskapasitet og gjennomføringsevne

Kvalifikasjoner

 • Relevant høyere utdanning fra universitet eller høyskole innen energi- og prosessteknikk, kjemisk prosessteknikk eller maskinfag
 • Relevant industriell arbeidserfaring vil være en stor fordel
 • God praktisk og teoretisk prosessforståelse
 • God muntlig og skriftlig framstillingsevne på norsk og engelsk

Vi kan tilby:

 • Et godt arbeidsmiljø med solid faglig støtte
 • Gode kolleger i et uformelt arbeidsmiljø
 • Utfordrende, varierte og spennende arbeidsoppgaver
 • Konkurransedyktige betingelser

Nærmere opplysninger fås ved henvendelse til leder for avdelingskontoret i Bergen:
Tove Sigvartsen, tlf. 406 08 727, epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Søknadsfrist: 1. september 2019.
Mottatte søknader vil bli behandlet etter fristen.

Søknad og CV sendes: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Om Norsk Energi 
Norsk Energi er et ledende kompetansesenter innen termisk energi, etablert i 1916. Virksomheten omfatter rådgivning, prosjektering, teknologiutvikling og opplæring innen energi, miljø og sikkerhet. Selskapet har ca 70 høyt kvalifiserte medarbeidere. Hovedkontoret ligger på Skøyen i Oslo, med avdelings­kontorer i Bergen og Gjøvik, samt satellittkontor i Fredrikstad, Arendal og Stavanger.

Mer informasjon om Norsk Energi og avdelingene på Vestlandet finner du her.

SAMTYKKE TIL Å MOTTA NYHETSBREV FRA NORSK ENERGI  

Jeg samtykker til at Norsk Energi (Behandlingsansvarlig) lager og bruker mine personopplysninger for å sende meg nyhetsbrev og informasjon på epost om termisk energi, kurs og sertifisering samt aktiviteter som Norsk Energi tilbyr og er opptatt av. Personopplysningene som vil bli behandlet for dette formålet omfatter navn og epostadresse. Se www.energi.no/personvern.

Jeg er informert om og klar over at jeg når som helst kan trekke mitt samtykke til å motta nyhetsbrev og informasjon fra Norsk Energi tilbake. Den enkleste måten jeg kan gjøre dette på, er å melde meg av nyhetsbrevet ved å følge linken som er inntatt nederst i hvert nyhetsbrev. Jeg kan også trekke mitt samtykke ved å ta skriftlig kontakt med Norsk Energi.  

Jeg er klar over at jeg kan finne mer informasjon Norsk Energi sin behandling av mine personopplysninger og mine rettigheter som registrert etter personopplysningsloven og personvernforordningen (GDPR) i personvernerklæringen til Norsk Energi som er tilgjengelig her: www.energi.no/personvern.

Jeg er informert om at Norsk Energi bruker leverandøren Mail Chimp for utsendelse av nyhetsbrev.