En gylden mulighet for støtte til etablering av Energiledelse

tirsdag, 20 november 2012.

Norsk Energi kan hjelpe bedrifter til å utnytte den unike muligheten som ligger i Enovas nye støtteprogram for energiledelse.

Energiledelse styrker bedriftens lønnsomhet, miljøprofil og konkurranseevne samt gir et godt grep om energibruken, sier Hans Even Helgerud hos Norsk Energi.

Enovas store satsing på energiledelse er nå offisielt i gang og et gunstig støtteprogram for industrien ble lansert 1. november 2012. Tilskuddsordningen er så romslig at støtten gis uavhengig av om bedriften er underlagt krav om dette eller ei (knyttet til utslippstillatelsen), har påbegynt arbeidet eller er midt i et prosjekt.

- Norsk Energi har lang erfaring med gjennomføring av energieffektivisering i industrien og har sittet i førersetet i forbindelse med utformingen av den norske standarden (NS-EN ISO 50001). Vi kjenner konseptet godt, har et godt samarbeid med Enova, og gode erfaringer med å søke om støtte fra Enova på vegne av våre kunder, sier Helgerud.

Vi kan hjelpe bedriftene til å se på hvilke muligheter dette innebærer og hva som behøves av underlag for en søknad.  Ved energibruk fra 1-10 GWh/år dekkes inntil 200 000,- NOK (maks 50 % av samlet kostnad) og for bedrifter med større energibruk inntil 1 mill NOK.

Norsk Energi kan bistå med ytterligere informasjon om ordningen, utarbeiding av søknad til Enova, samt verktøy og rådgiving i forbindelse med selve implementeringen av styringssystemet. Ved en eventuell gjennomføring kan bedriften få dekket 100 % av kjøpte rådgivningstjenester samt etableringen av nødvendig målere/EOS, så fremt resterende kostnadsramme kan dekkes inn av egne timer (tid en uansett måtte dedikert til fagområdet).
 
Les mer om Energiledelse.

Kontaktpersoner hos Norsk Energi:

Hans Even Helgerud
Tlf. 22 06 18 97 / 918 05 045
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. '; document.write(''); document.write(addy_text74449); document.write('<\/a>'); //-->\n Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Sist oppdatert: 27.06.2017.

energiledelse